3 voordelen van het hebben van een preventiemedewerker

Wat zijn de voordelen van het hebben van een preventiemedewerker? Even los van het feit dat het voor bedrijven met medewerkers in dienst verplicht is om een preventiemedewerker te hebben, biedt dit grote voordelen. Wil je weten welke? Dit zijn 3 voordelen van het hebben van een preventiemedewerker.

Scroll om verder te lezen

Cursus tot preventiemedewerker volgen?

Minder ziekteverzuim

Een preventiemedewerker kan een belangrijke rol spelen in het terugdringen van verzuim. Een van de taken van een preventiemedewerker is namelijk om te waarborgen dat de dagelijkse werkomstandigheden voor medewerkers zo goed en gezond mogelijk zijn. Omdat de preventiemedewerker hier scherp op is levert hij of zij een belangrijke bijdrage aan de arbeidsomstandigheden. Wanneer dit goed wordt uitgevoerd kan dit ervoor zorgen dat minder medewerkers uitvallen.

Er wordt eerder iets gedaan met geluiden vanaf de werkvloer

Het is voor directie of management niet altijd eenvoudig om snel door te hebben wat er speelt op de werkvloer. Een preventiemedewerker kan ervoor zorgen dat dit op het gebied van gezondheid, welzijn en arbeidsomstandigheden wel gebeurt. De preventiemedewerker vormt namelijk een brug tussen de werkvloer en de directie. Geluiden die op de werkvloer worden opgevangen zullen eerder doordringen tot de directie. De preventiemedewerker heeft de taak om wensen, ideeën en zorgen van medewerkers door te spelen en hier proactief iets mee te doen.

Medewerkers voelen zich gehoord

Naast de twee praktische voordelen van het hebben van een preventiemedewerker die we in de vorige alinea beschreven is er ook nog een mentaal voordeel. Medewerkers voelen zich gehoord. Wanneer zij weten dat er een preventiemedewerker is zullen zij zich serieus genomen voelen. Het is namelijk een signaal dat de werkgever het welzijn van medewerkers hoog in het vaandel heeft staan.

Volg de cursus preventiemedewerker van ARBO centrum

Wil jij preventiemedewerker worden of wil je een medewerker inschrijven voor de cursus? Kijk dan naar de cursus preventiemedewerker van ARBO centrum. In deze cursus leer je alles wat je moet weten om voor jouw bedrijf een goede preventiemedewerker te zijn. Onze cursisten belonen ons gemiddeld met een 9. Met diverse locaties door heel het land is er ook altijd een locatie bij jou in de buurt

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?