3 tips om veilig op vakantie te gaan
tijdens een pandemie

Hoe ga je veilig op vakantie tijdens een pandemie? Dit is een vraag die de laatste tijd steeds vaker voorbijkomt. Hoewel we de goede kant op gaan, zal een geheel normale vakantie er nog niet direct in zitten. Tegenwoordig is het goed opletten op de regels van het vakantieland. Maar waarom is het checken van deze regels zo belangrijk? En hoe ga je goed voorbereid en veilig op vakantie? In deze blog lees je 3 tips over het veilig op vakantie gaan tijdens een pandemie. 

Lees verder >>

Hygiëne producten aanschaffen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?

Tip 1: Check de maatregelen van het vakantieland 

Het eerste wat je moet doen voordat je op vakantie gaat, is de status van het vakantieland checken. Wat zijn de maatregelen? Wat heb ik nodig om binnen te komen? Dit zijn zeer belangrijke vragen voor als je veilig op vakantie wilt gaan. Houdt deze maatregelen dus goed in de gaten en check de voorwaarden voor het binnen gaan van jouw vakantieland. Is het advies dat er 1,5 meter afstand gehouden moet worden in publieke ruimtes? Houdt je hier dan ook aan om zo veilig mogelijk te verblijven. Ook kan het zijn dat je bij aankomst een negatieve PCR test moet laten zien. Dit omdat het land de verspreiding van het virus tegen wil gaan. Zonder zo’n test kom je sommige landen niet binnen! 

Tip 2: Bereid je goed voor 

Zoals al eerder benoemd, is er vaak een negatieve PCR test nodig om een land binnen te komen. Het is belangrijk dat je hier goed voorbereid op bent. Plan het afnemen van deze test dus ruim van tevoren in. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Ook is het meenemen van mondkapjes zeer belangrijk. Vrijwel overal heb je deze nodig. Zorg er dus voor dat je van tevoren genoeg mondkapjes in huis haalt. Ook is het verstandig om andere hygiëne producten aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan desinfecterende handgel.

 

Deze hygiëne producten direct aanschaffen? Dit kan bij bij ARBO centrum. 

Tip 3: Controleer de maatregelen bij het terugreizen naar Nederland 

Het is zeer belangrijk om te checken wat de maatregelen zijn voor het terugreizen vanaf jouw vakantiebestemming. Deze maatregelen hangen af van de vakantiebestemming. Wanneer je uit een risicogebied komt, is Nederland binnenkomen namelijk niet zo eenvoudig. Er is namelijk een kans dat jij het coronavirus bij je draagt. De kans om het virus op te lopen is namelijk aanwezig wanneer je op vakantie gaat naar een risicogebied.

 

Wanner je terug naar Nederland wilt reizen, moet je eerst een negatieve PCR test overhandigen. Zorg er dus voor dat je op jouw vakantiebestemming een afspraak maakt voor de afname van deze test. Vervolgens is het verplicht om in quarantaine te gaan bij terugkomst. Dit om de verspreiding van het virus te voorkomen. Houd hier dus rekening mee bij het plannen van jouw vakantie! 

 

Heb jij deze 3 tips meegenomen in het plannen van jouw vakantie? Dan ben jij klaar om op vakantie te gaan tijdens een pandemie. Veel plezier! 

Gerelateerde producten

Mondkapjes

Desinfecterende handgel

Beschermingsset

Spuugtest

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?