3 redenen om het diploma NEN 3140 keurmeester te halen

Elektrische handgereedschappen in het bedrijf moeten worden gekeurd. Dit mag alleen gebeuren door een NEN 3140 keurmeester. Om NEN 3140 keurmeester te worden dien je een cursus te volgen. Slaag je voor de cursus dan mag je officieel keuringen uitvoeren in het bedrijf. Dit zijn drie redenen om het diploma NEN 3140 keurmeester te halen..

Waarom nen 3140 keurmeester cursus

Scroll om verder te lezen >>

NEN 3140 keurmeester cursus volgen?

Zelf keuringen beheren en sneller keuren

Zeker om bedrijven die met veel gereedschappen werken is het handig om zelf een NEN 3140 keurmeester op te leiden. Je kunt hiermee zelf keuringen eenvoudiger beheren en sneller uitvoeren. Je bent niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een externe keurmeester. Je hebt namelijk zelf de keurmeester in het bedrijf rondlopen. Zo zorg je ervoor dat alle elektrische handgereedschappen op tijd en goed kunnen worden gekeurd. Bovendien zal een NEN 3140 keurmeester altijd rondlopen met een kritisch oog. Naast keuringen kan hij of zij ook eventueel snel defecten en problemen met apparaten constateren en verhelpen

Het scheelt het bedrijf geld

Natuurlijk is er een kleine investering nodig om een medewerker op te leiden tot een NEN 3140 keurmeester. Die investering valt echter in het niet bij de kosten van het laten keuren van je gereedschappen door een externe partij. De gereedschappen moet periodiek worden gekeurd. Met een NEN 3140 keurmeester in eigen huis heb je telkens geen extra kosten.

Het verhoogt je waarde als medewerker

Een belangrijke reden voor medewerkers om het diploma NEN 3140 keurmeester te behalen: het verhoogt je waarde als medewerker. Natuurlijk behaal je het diploma in de eerste plaats omdat je het gewoon interessant vindt. Het is een mooie uitdaging om keurmeester te zijn. Maar je waarde voor het bedrijf neemt ook toe. Wellicht dat je dat terug gaat zien in extra beloningen, bijvoorbeeld in een hoger salaris.

Schrijf je in voor een NEN 3140 keurmeester cursus van ARBO centrum

Wil jij NEN 3140 keurmeester worden? Schrijf je dan in voor de NEN 3140 keurmeester cursus van ARBO centrum. Onze cursisten behalen een slagingspercentage van meer dan 95% en belonen ons gemiddeld met een 9. We hebben locaties door heel het land dus altijd een locatie bij jou in de buurt.

Gerelateerde producten

Veiligheidsschoenen

Veiligheidshesje

Veiligheidshelm

Werkhandschoenen

Meer blogs lezen?

Wil je maandelijks een blog overzicht ontvangen?