NEN 3140 VOP herhalingscursus

Bij bedrijven die werken met of aan elektrotechnische installaties is het van groot belang dat werknemers op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die deze werkzaamheden met zich meebrengen. De wettelijke verplichtingen waar de werknemers van op de hoogte moeten zijn, worden samengevat onder de norm NEN 3140. NEN 3140 VOP staat voor Voldoende Onderricht Persoon, wat inhoudt dat de werknemer in staat is om onder begeleiding of toezicht van een VP-er (Vakbekwaam Persoon) werkzaamheden uit te voeren.

NEN 3140 VOP herhalingscursus

NEN 3140 VOP kennis vernieuwen

De NEN 3140 VOP herhalingscursus van ARBO centrum duurt één dag en is het vervolg op de NEN 3140 VOP basiscursus. Tijdens de cursus wordt onder andere aandacht besteed aan de wet- en regelgeving omtrent de NEN 3140, kortsluiting, elektrocutie, het vervangen van onderdelen en werkvergunningen. Bovendien leer je de gevaren en risico’s inschatten die komen kijken bij eenvoudige elektrotechnische werkzaamheden, zodat je deze op een veilige manier kunt uitvoeren.

Een Voldoende Onderricht Persoon beschikt niet over een elektrotechnische vooropleiding, maar verricht wel werkzaamheden waarbij elektrotechnische risico’s aanwezig zijn. De NEN 3140 herhalingscursus is geschikt voor iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht of door de werkgever benoemd wil worden tot Voldoende Onderricht Persoon in het kader van de NEN 3140.

NEN 3140 VOP herhalingscursus

245,- vanaf prijs

Laatste inschrijving was vandaag om 22:05 voor de cursus Cursus VCA Basis incl. examen vanuit Utrecht .

Heb je een vraag?

Vragen over een NEN 3140 VOP groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Waarom de NEN 3140 VOP herhalingscursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Accordion Content

Beroepen als elektrotechnicus, elektricien, elektromonteur, etc. brengen zeer zeker risico’s met zich mee. Ongevallen als brand, ontploffing, elektrische schokken of elektrische verbranding kunnen ernstig letsel veroorzaken. Met een beroep als deze, is het van belang dat er kennis is van een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en dat er dus NEN 3140 keuringen en inspecties worden gedaan.

Lees meer

Accordion Content