NEN 3140 Spaans

Ben jij opzoek naar een Spaanstalige NEN 3140 cursus? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij helpen jou in het Spaans je voor te bereiden op het NEN 3140 examen. Na onze cursusdag krijg je direct een NEN 3140 examen in het Spaans.

NEN 3140 Spaans

Werknemers van bedrijven die werken met of aan elektrotechnische installaties moeten op de hoogte zijn van de gevaren en risico’s die de werkzaamheden met zich meebrengen. De NEN 3140 VOP cursus is bedoeld voor iedereen die eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uitvoert. De NEN 3140 VP cursus is geschikt voor iedereen die werkzaamheden aan elektrotechnische installaties verricht zoals herstelwerkzaamheden of storingen. ARBO centrum verzorgd beide cursussen in het Spaans.

NEN 3140 Spaans cursus

Prijs op aanvraag

Op zaterdagen rekenen wij een toeslag van €50,- 

Heb je een vraag?

NEN 3140 cursus Spaans

Een NEN 3140 cursus Spaans duurt één dag en wordt als incompany aangeboden. Dit betekent dat deze cursus specifiek op jullie locatie zal worden gegeven. Tijdens de VOP cursus leert onze gecertificeerde Spaanse instructeur je alle gevaren en risico’s die je moet kennen om veilig, eenvoudige werkzaamheden aan elektrotechnische installaties uit te kunnen voeren. Ook leer je de gevaren en risico’s zoveel mogelijk te beperken. Tijdens de VP cursus leer je werkzaamheden aan elektrotechnische installaties zoals herstelwerkzaamheden of eerstelijns storing zoeken. Wanneer je een van deze cursussen succesvol afrondt, ontvang je een NEN 3140 certificaat in de vorm van een (digitale) ARBO pas. Wij versturen deze binnen enkele werkdagen digitaal naar je op. Het certificaat is 3 jaar geldig. 

Wat wordt er behandeld tijdens de NEN 3140 VOP cursus Spaans?

Tijdens onze ééndaagse Spaanse NEN 3140 VOP cursus leren we je de gevaren en risico’s kennen die aansluiten bij het werken met elektrotechnische installaties. De cursusdag is verdeeld in meerdere modules en ieder onderdeel wordt afgesloten met een examen. Je hebt voor de NEN 3140 cursus Spaans geen vooropleiding nodig.  Heb je vragen over de cursus? Neem dan contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar je vragen te beantwoorden.

Welke onderdelen komen bij de NEN 3140 VP cursus Spaans aan bod?

Tijdens de NEN 3140 cursus leer je de gevaren en risico’s kennen die van toepassing zijn op het werken met elektrotechnische installaties. Je leert deze gevaren en risico’s beperken en elektrotechnische handelingen zelfstandig en veilig uitvoeren. Er wordt aandacht besteedt aan onder andere de volgende onderwerpen:

 

  • Elektrotechnische gevaren en ongelukken
  • Elektrotechnische bedrijfsvoering en wetgeving
  • Veilig werken door deskundig personeel
  • Werken met een werkvergunning en schakelbericht

NEN 3140 VOP Engels

289,- excl. btw

Voldoende Onderricht Persoon


NEN 3140 VP Engels

289,- excl. btw

Vakbekwaam Persoon


Veelgestelde vragen

Inhoud accordeon

Er wordt van werkgevers vereist dat ze kunnen aantonen dat hun personeel kundig is en voldoende instructie hebben gehad. Mocht er een ongeval plaatsvinden, dan moet een bedrijf kunnen aantonen aan de arbeidsinspectie en verzekering dat de werknemer een gedegen instructie heeft gehad. Dat kan d.m.v. een certificaat. Het is dus voor een werkgever van belang om zijn werknemers deel te laten nemen aan een cursus.

Voer je geen werkzaamheden aan elektrische apparaten uit, dan heb je waarschijnlijk geen enkel idee waar het over gaat. NEN 3140 is een veiligheidsmaatregel voor het veilig werken met (en in de omgeving van) werkmiddelen in het laagspannings gebied. Even in heldere taal: handgereedschappen en alle apparaten die op normale netspanning werken. Deze apparaten dienen aan bepaalde veiligheidseisen te voldoen. Dit is omschreven in de NEN 3140 bepaling. Apparaten moeten ook periodiek gekeurd worden volgens de NEN 3140 richtlijnen.

Lees meer

Hoe lang is NEN 3140 geldig? Die vraag kan op twee manieren geïnterpreteerd worden. Het kan namelijk gaan om de geldigheid van het certificaat dat medewerkers kunnen behalen, of om de geldigheid van de keuring van een apparaat. Om je zo volledig mogelijk te informeren, geven wij antwoord op beide vragen.

Lees meer

Wat is NEN 3140 VOP? “VOP” staat voor “Voldoende Onderricht Persoon”. Als Voldoende Onderricht Persoon heb je bewezen over gedegen kennis te beschikken op het gebied van NEN 3140 veiligheid. NEN 3140 kent bepalingen omtrent de veiligheid van elektrische installaties die werken op laagspanning. Het NEN 3140 VOP certificaat kun je alleen behalen door het volgen van een cursus. Wanneer je dit certificaat in je bezit hebt, mag je onder begeleiding van een collega met het VP certificaat werkzaamheden uitvoeren aan elektrische installaties op laagspanning.

Lees meer

NEN 3140 keuringen mogen alleen worden gedaan voor een gecertificeerde NEN 3140 keurmeester. 

Meer lezen

Inhoud accordeon

Beroepen als elektrotechnicus, elektricien, elektromonteur, etc. brengen zeer zeker risico’s met zich mee. Ongevallen als brand, ontploffing, elektrische schokken of elektrische verbranding kunnen ernstig letsel veroorzaken. Met een beroep als deze, is het van belang dat er kennis is van een veilige bedrijfsvoering van elektrische installaties en dat er dus NEN 3140 keuringen en inspecties worden gedaan.

Lees meer

Voor leken, maar zelfs voor professionals die werken met NEN-normen lijken de NEN 1010 en NEN 3140 hetzelfde. In zekere zin zijn ze dit ook. Ze zijn echter complementair aan elkaar. Dat wil zeggen: ze volgen elkaar op. Er is dus sprake van een verschil. Wat is het verschil tussen NEN 1010 en NEN 3140 precies? Lees verder om te weten hoe dit zit.

Lees meer

Er zijn veel verschillende veiligheidsmaatregelen die moeten zorgen voor zo min mogelijk ongevallen op de werkvloer. Sommige hiervan zijn wetten, andere weer (dwingende) voorschriften of richtlijnen. Waarom NEN 3140? NEN 3140 is een bepaling die speciaal bedacht is voor het werken met elektrotechnische installaties op laagspanning. Denk aan gereedschappen, maar ook (computer)apparatuur. Eigenlijk alles in het bedrijf dat niet werkt op krachtstroom.

Wat is NEN 3140 VP? Dit is een certificering die je kunt behalen om te mogen werken aan elektrische installaties onder laagspanning. Moeten jouw medewerkers zelfstandig en veilig kunnen werken aan bijvoorbeeld schakelkasten, groepenkasten of machines die onder spanning staan? Dan is de training NEN 3140 VP geschikt. 

Lees meer

Inhoud accordeon

Vervelend dat jij je certificaat kwijt bent! Maar het kan gebeuren. Het is belangrijk zo snel mogelijk een nieuwe pas bij ons aan te vragen.
Een nieuw pasje kost €15,- excl. btw, het certificaat is ook digitaal verkrijbaar per mail. Aanvragen van een nieuwe pas of digitaal certificaat kan via de mail.

Heb jij je certificaat niet bij ons gehaald? Dan kunnen wij je helaas niet helpen bij het aanvragen van een nieuwe.

Vraag nieuw certificaat aan

Een cursus kan op eigen locatie worden gevolgd. Sterker nog het is in veel gevallen zelfs aantrekkelijk. Worden er meerdere mensen tegelijk opgeleid? Dan kan het zelfs financieel voordeliger zijn.

Bovendien is het oefenen met eigen machines ook een aanrader, zo leer je nog beter om te gaan met de heftruck. Bovendien valt het samen leren ook ten goede aan de teambuilding en band onderling.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken voor een incompany cursus of vraag direct een offerte aan.

Offerte aanvragen

Elektrische installaties moeten NEN 3140 gekeurd worden. Elektrische installaties: dat klinkt misschien een beetje ingewikkeld. Volgens de NEN 3140 bepalingen gaat het echter om alle apparatuur en handgereedschappen die werken op laagspanning (230V). Dat is dus heel wat. In veel verschillende bedrijven gaat het dus ook om veel verschillende spullen. Niet iedereen mag een keuring uitvoeren. Dit mag alleen gedaan worden door een keurmeester NEN 3140. Wat doet een keurmeester NEN 3140 precies?

Lees meer

Wat moet NEN 3140 gekeurd worden? Het eenvoudige antwoord is: elektrische installaties en elektrische handgereedschappen op laagspanning. Het wat lastigere antwoord luidt: heel veel. In heel veel verschillende bedrijven zijn er tal van installaties en gereedschappen die NEN 3140 gekeurd moeten worden.

Lees meer