Waar kan ik een VCA proefexamen maken?

Wanneer je ergens aan begint, wil je goed voorbereid zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor je VCA examen. Je kunt zelfstandig leren voor je examen, bijvoorbeeld met behulp van VCA studieboeken of een e-learning traject. Maar het echte werk is natuurlijk het examen. Dat wil je oefenen om er zeker van te zijn dat je over de juiste kennis beschikt en dat je alle vragen op tijd kunt beantwoorden. Daarvoor zijn VCA proefexamens. Waar kan ik een VCA proefexamen maken?

Waar kan ik een VCA proefexamen maken? Diverse opties

Wil jij weten waar je een VCA proefexamen kunt maken, dan is het fijn om te weten dat je diverse opties hebt. Maak je gebruik van een boek of e-learning, dan zul je vrijwel altijd automatisch de beschikking hebben over proefexamens. Dat geldt ook wanneer je een VCA cursus volgt. Onderdeel van die cursus is het oefenen van het examen, waarna je vervolgens het officiële examen afneemt.

 

Volg jij geen cursus of heb je om een andere reden geen beschikking over een VCA proefexamen, dan hoef je maar online even te zoeken om gratis proefexamens te vinden.

Let wel goed op welk examen je maakt

De vraag is niet zozeer: waar kan ik een VCA proefexamen maken? De vraag is vooral: waar kun je een goed examen maken? Je wilt je optimaal voorbereiden. Dat lukt niet wanneer het proefexamen dat je maakt niet representatief is voor het echte examen.

 

Let erop dat je een proefexamen maakt van een betrouwbare bron. Wie is de aanbieder? Kun je informatie vinden over het examen? Het is namelijk van belang dat je proefexamen recent is. VCA examens wijzigen nog wel eens. Wanneer je een verouderd examen maakt, worden sommige onderwerpen misschien niet wat anders behandeld of wijken vraagstellingen af.

 

Voor je examen heb je maar 60 (VCA basis) of 75 (VCA VOL) minuten de tijd. Wanneer je hebt geoefend met examens die niet goed overeenkomen met het officiële examen, kun je in de problemen komen. 

Cursus inplannen?

Relevante artikelen voor jou

VCA verbodsborden

VCA verbodsborden VCA staat voor “Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers”. VCA verbodsborden worden gebruikt in situaties en bij bedrijven waar de VCA regels gelden

Lees verder »