Hoogwerker cursus op zaterdag

Wil je leren hoe je veilig op hoogte werkt met een hoogwerker? Volg dan een hoogwerker cursus bij ARBO centrum. Ons aanbod bestaat uit verschillende hoogwerker cursussen die zijn aangepast op jouw kennisniveau. Iedere cursus duurt één dag en wordt afgesloten met een examen. Zodra je dit examen succesvol hebt afgerond, ontvang je je hoogwerker certificaat.

Hoogwerker cursus op zaterdag

Duur dag (meeste cursussen 08.30 - 15.30)

Het is mogelijk om een hoogwerker cursus te volgen op een van onze locaties in Nederland, maar je kunt ook een incompany training volgen. In dat geval komen onze instructeurs bij jou langs op locatie om de hoogwerker cursus te geven. Een incompany training volg je met je hele team en kan bovendien volledig worden ingericht op jullie specifieke vraag.

De cursussen van ARBO centrum kun je volgen op werkdagen, maar ook op zaterdag. Ons team van instructeurs staat voor jou klaar om je alle kennis bij te brengen die je nodig hebt om veilig met de hoogwerker aan de slag te gaan. Voortaan ben je dus niet meer beperkt tot de doordeweekse werkdagen, maar kun je ook op zaterdag bij ARBO centrum terecht.

Hoogwerker cursus op zaterdag

275,- vanaf prijs

Laatste inschrijving was vandaag om 13:49 voor de cursus VCA VOL los examen vanuit Hardinxveld-giesendam.

Heb je een vraag?

Vragen over een hoogwerker groepstraining?

Laat je nummer achter en wij nemen zo snel mogelijk contact op voor de mogelijkheden.

Plan direct jouw cursusdag bij ARBO centrum

Wil je een hoogwerker cursus bij ons volgen? Neem dan contact op voor het plannen van een cursusdatum. Kies jouw gewenste cursusdag uit de beschikbare data op onze kalender. Volg de hoogwerker cursus op een van onze locaties in Nederland of nodig onze instructeurs uit op jouw eigen locatie.

Waarom de hoogwerker cursus bij ARBO centrum volgen?

Veelgestelde vragen

Accordion Content

Categorie 1A: verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers

Categorie 1B: telescoop/kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger of chassis en spinhoogwerkers met stempels

Categorie 3A: zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften

Categorie 3B: zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers.

Lees meer

Deze is geldig voor de volgende categorieën:

Categorie 1A: Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers

Categorie 1B: Telescoop-/ kniktelescoop hoogwerkers, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerker op chassis of spinhoogwerkers met stempels.

Categorie 3A: Zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften.

Categorie 3B: Zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers

Lees meer

Accordion Content

Het verschil tussen een hoogwerker cursus van IPAF en een basis hoogwerker cursus is eigenlijk dat de IPAF opleiding wordt afgesloten met een Palcard. Deze Palcard is internationaal geldig. Echter is het IPAF certificaat / Palcard maar geldig voor één categorie hoogwerker. Men dient per categorie hoogwerker een IPAF certificaat / Palcard te halen.

De volgende categorieën zijn er binnen de hoogwerkers:

categorie 1A
Verticaal werkende, eenpersoons gestempelde hoogwerkers

categorie 1B:
telescoop- en kniktelescoophoogwerkers voorzien van stempels, hoogwerkers op aanhanger, hoogwerkers op chassis of spinhoogwerkers met stempels.

categorie 3A:
Dit zijn zelfrijdende schaarliften en zelfrijdende eenpersoons verticaalliften

categorie 3B:
Dit zijn zelfrijdende telescoop- en kniktelescoophoogwerkers.

Lees meer

De theorie en praktijk van beide opleidingen verschilt teveel om de cursussen tegelijk op 1 dag te volgen. Wel is het voor bedrijven mogelijk om een cursus op maat te laten maken. Voor een cursus op maat kun je bij ons een offerte aanvragen.

Lees meer

Accordion Content

SOG is een opleiding van het SSVV (stichting samenwerken voor veiligheid).

SOG is een opleiding voor het bedienen van een hoogwerker die van toepassing is op een bedrijf wat risicovol werk verricht in de (petro-) chemische industrie, de maritieme industrie en de industriële reiniging. SOG is alleen verplicht voor bedrijven die onder een bepaald kwaliteitsmanagement of samenwerkingsverband vallen, bv Deltalings, VNCI (branche organisatie chemie), VNPI( Petro chemie), SIR (Reiniging).

Ben je niet werkzaam in deze branches, dan kun je ook gewoon een basis hoogwerker certificaat halen welke geschikt is voor alle categorieën hoogwerkers.


Lees meer

Voor alle werktuigen geldt dat de medewerker gedegen instructie gehad moet hebben, dit moet aantoonbaar zijn. Bijvoorbeeld met één van onze certificaten. Iedereen vanaf 18 jaar (en een geldig certificaat) mag een hoogwerker besturen.

Lees meer